ASPIRASI vs APRISIASI

Jika kamu memancing ikan….
Setelah ikan itu terlekat di mata kail..
Hendaklah kamu mengambil ikan itu….
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia…
semula ke dalam air begitu saja….
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya…
Ketajaman mata kailmu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup…

Begitulah juga ………

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang…
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU…
Hendaklah kamu MENJAGA hatinya….
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja….
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu…
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu….

Jika kamu menadah air biarlah berpada…
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia
begitu teguh….
Cukuplah sekadar keperluanmu….
Apabila sekali ia retak…. tentu sukar untuk kamu menambalnya semula….
Akhirnya ia dibuang….

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi….
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya….
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa….
Anggaplah dia manusia biasa…
Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya….
Akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya…

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya….

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi…
Yang kamu pasti baik untuk dirimu…
Mengenyangkan… Berkhasiat…
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelazatan…
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya…
Kamu akan menyesal…

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan…..
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu…
MENYAYANGIMU… MENGASIHIMU…
Mengapa kamu berlengah…
cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain…
Terlalu mengejar kesempurnaan….
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain…
Kamu juga yang akan MENYESAL….

**pasni aku akn update sket beberapa gmba yg aku dh snap sblm ni..tggu..

Portugal

GENEVA: Jurulatih Portugal, Luiz Felipe Scolari sudah mula mencongak laluan pasukan ke saingan suku akhir andai dapat menumpaskan Republik Czech, esok tetapi menegaskan kenyataan itu bukan bermakna mereka sudah terlalu yakin untuk mara jauh pada edisi kali ini.

Finalis Euro 2004, Portugal kelihatan begitu mantap pada malam Sabtu lalu apabila melakar kemenangan 2-0 ke atas Turki di Stade de Geneva untuk menghuni tangga teratas Kumpulan A manakala Czech turut menggapai impian sama selepas kemenangan tipis, 1-0 ke atas tuan rumah, Switzerland di Basel.

Jaringan pemain Portugal – Pepe dan Raul Meireles – pula menemui sasaran pada babak kedua di Geneva menyaksikan Turki tersungkur dan pasukan Scolari ini sudah berada sebelah kaki ke peringkat kalah mati.

Bagaimanapun, pemain gantian Czech, Vaclav Sverkos, menghadiahkan permulaan cemerlang menerusi jaringannya pada babak kedua, menyaksikan Switzerland terpaksa akur meskipun sebelum itu menghidangkan tentangan yang hebat.

Kemenangan salah satu daripada pasukan itu akan menempatkan mereka dalam kelompok lapan pasukan terakhir dengan Scolari menyatakan, dia meramalkan bakal berdepan ujian sebenar daripada pasukan Czech dan akan mencari ilham untuk menewaskan mereka.

“Kami berasa yakin (menentang Republik Czech) tetapi ini bukan bermakna terlalu yakin,” kata Scolari.

“Kami akan menonton video Czech. Ini kerana corak permainan mereka berbeza dengan Turki dan kita akan lihat sama ada kita mampu menandingi mereka dan terus mempamerkan aksi bola sepak yang cantik, sama seperti kita hidangkan pada pusingan kedua.

“Kami sudah separuh jalan untuk layak. Andai kita mendapat enam mata, kita pasti akan layak. Jadi 50 peratus selepas satu perlawanan memang cukup hebat. Ia memberi kami ruang untuk bernafas.”

Bagaimanapun, bintang Manchester United, Cristiano Ronaldo, 23, yang buat kali pertama diberi tugas berat menjadi kapten pasukan, mengeluarkan kenyataan yang kelihatan lebih berpijak di bumi nyata.

“Andai kami bermain seperti ini, kami pasti dapat melangkah jauh dalam Euro ini tetapi kami perlu terus bertenang kerana kami belum menang apa-apa lagi.”

Jurulatih veteran Czech, Karel Bruckner berkata mutu permainan perlu dipertingkatkan menjelang pertemuan dengan Portugal kerana pasukannya kelihatan ketandusan idea kreatif dan terpaksa menanggung keperitan kehilangan perancang utama yang juga kapten pasukan, Tomas Rosicky.

“Kami perlu analisis semula pasukan kerana masih ada beberapa perkara perlu ditangani. Perlawanan selepas ini juga nyata sukar,” katanya. – AFP

* Huhu..Portugal sememangnya adalah favourite team aku dari dulu, kini dan selamanya..aku harap pe yang diimpikan oleh Scolari tu menjadi kenyataan..corak permainan dorang pn skrang dh smakin mantap..harap dorang leh menang EURO kali ni..haha..

* Komen sket..pe team favourite korang ???

ARTWORK 2

Posted on: June 7, 2008

Location : Presint 8, Putrajaya
Snap With : Canon IXUS 70
Edit With : Photoshop CS3 Extended

Presint 8, Putrajaya

ARTWORK 1

Posted on: June 7, 2008

Location : Presint 8, Putrajaya
Snap With : Canon IXUS 70
Edit With : Photoshop CS3 Extended

Presint 8, Putrajaya

SEGALANYA DI SINI..Site yang boleh dibanggakan..mengajar aku macam2 tentang komputer ni..dari x tahu pape smpai pndai sket2 cm skrg ni..huhu..aku rase wajarlah aku up kan site ni kt website baru aku..

HERE U GO!!

Image Hosted by ImageShack.us

ID PUTERA aku : me_iera

Still Under Construction..

ABOUT ME



Mesra dengan panggilan IERA. Masih menuntut di salah sebuah Institut Perguruan di Malaysia. Berumur 21 tahun. Seseorang yang happy-go-lucky, friendly, caring dan loving..yeke??..Sangat suka kepada Internet, fotografi dan editing

DA BEST SITES

CATEGORIES

ACHIEVES

CALENDER

September 2016
M T W T F S S
« Dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

YAHOO MESSENGER

ONLINE VISITOR

tracker

VISITORS SO FAR

  • 1,277 Orang Telah Melawat